KINESIOLOGITEJPNING


Chante Massage . Stora Vägen 7, VÄXJÖ . Tel: 0738-067793 . chantetekeyan@gmail.com . innehar F-skattesedel . Swish: 123 562 43 25

 

Vad är kinesiologitejpning?

 

Genom att kinesiologitejpen skapar små upphöjningar i huden minskar det trycket på receptorer, en ökad cirkulation uppstår och därmed en uppvärmning i hud/muskler vilket i många fall ger smärtlindring.

 

Kinesiologitejpen har även den egenskapen att verka kontinuerligt läkande i och med att den sitter kvar på huden i flera dagar, även efter dusch och simning.

 

Många upplever en värmande effekt och smärtlindring omgående efter applicering och tejpen ger även stöd och balans åt utsatta muskelgrupper.

 

I kombination med massage är kinesiologitejpningen en oslagbar lösning för snabb återhämtning och smärtlindring.

 

 

 

 

Kinesiologitejpen kan appliceras på alla muskler/muskelgrupper, de flesta smärtproblematik och är ofarlig. Här listas de vanligaste besvären:

 

Hälsporre

Plantar Fasciit

Stukning

Urledvridning

Svullna vader

Triggerpunkter

Ryggskott

Dålig hållning

Tennisarmbåge

Musarm

Karpaltunnel

Ligament

Allmänt onda muskler pga överansträngning

 

 

OBS! Kinesiologitejp bör ej appliceras på öppna sår och svår eksem.

 

 

Jag är utbildad genom Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar i Linköping som tillhandahåller denna kinesiologitejpningskurs i samarbete med Creativ Friskvård.

 

Här får du professionell applicering, tejpstretchning, klippning av tejpen och grundlig rengöring av huden innan applicering. 

En förutsättning för att tejpen ska verka optimalt är att den appliceras på rätt sätt, dvs täcka hela muskeln från ursprung till fäste. Med andra ord, kunskap i anatomi är ett måste för alla som tejpar professionellt.